Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

a világ és ami előtte van

az életről. mert megérdemlitek

Friss topikok

  • boris vian: üdv kisordog. még nem, bár az érdeklődésemet felkeltette a dolog, de ahogy látom ezt még nehezebb ... (2013.10.03. 12:25) ízesített szesz, amit cidernek hívnak
  • boris vian: ilyen szigorúan nem fogalmaznék, illetve - bár nem szokásom - nézzük a pozitív részeit. Levente ig... (2013.07.18. 12:29) a lecsó és ami benne van

Címkék

alkohol (1) belga (1) Bella (1) betű (1) borotválkozás (1) cél (1) celeb (1) chili (1) cider (1) egészségügy (1) film (4) gasztro (1) gondolatok (1) halál (1) haldoklás (1) horror (3) idézet (1) ismertető (1) kelet (1) kezdet (1) lecsó (1) műsor (1) paprika (1) pocak (1) politika (1) rádió (1) reklám (1) szemészet (1) sztk (1) thai (1) Címkefelhő

már megint film: Le mystère de la chambre jaune / A sárga szoba rejtélye

2012.11.10. 12:47 boris vian

eredetileg valamilyen, általam is ismeretlen okból nem akartam írni erről a műről, de annyiszor eszembe jutott a napoknak, hogy inkább teret engedek neki, és megemlékszem róla néhány mondatban. meg is érdemli.

szeretem a krimit. ezért is fájó, hogy látom a haldoklását ennek a műfajnak. images.jpg mára a nyomozók laborokba költöztek és a nagy kérdésekre nem a logika, hanem a NASA technológia adja meg a választ. ezért is üdítő élmény ez a film.

nem szeretem a vígjátékokat. valamiért ezt a műfajt (a romantikával együtt) messze elkerülöm. most kivételt kellett tennem, pusztán azért mert nem tudtam róla, hogy ez az. érdemes megemlíteni, hogy a film természetesen regény adaptáció, amit Gaston Louis Alfred Leroux ( igen neki köszönhetjük az Operaház fantomját ) írt, aki korábban bűnügyi újságíróként is kereste a napi betevőre valót. magát a regényt ma a francia bűnügyregény egyik legnagyobb művének tartják. sajnos nem olvastam, így arról nem tudok nyilatkozni, de a film a klasszikus krimik - így saját maga - paródiája is egyben. mindezt teszi úgy, hogy remekül működik. a karakterek zseniálisan el vannak találva, groteszk mód felnagyítva a tipikus szereplők még tipikusabb tulajdonságait... és magát az eseményeket. szórakoztató, hogy végig szinte mindenki tudja ki a gyilkos, csak nem kérdezik meg.

kellemes kikapcsolódás, mégis kap egy kis élt a vége miatt, talán ez nem hagyott engem sem nyugodni. igen is felvett egy komoly erkölcsi kérdést, elengedjünk-e egy hidegvérű gyilkost csak azért, mert nem mi vagyunk felelősek az elfogásáért.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://en-vilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr174899256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása