Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

a világ és ami előtte van

az életről. mert megérdemlitek

Friss topikok

  • boris vian: üdv kisordog. még nem, bár az érdeklődésemet felkeltette a dolog, de ahogy látom ezt még nehezebb ... (2013.10.03. 12:25) ízesített szesz, amit cidernek hívnak
  • boris vian: ilyen szigorúan nem fogalmaznék, illetve - bár nem szokásom - nézzük a pozitív részeit. Levente ig... (2013.07.18. 12:29) a lecsó és ami benne van

Címkék

alkohol (1) belga (1) Bella (1) betű (1) borotválkozás (1) cél (1) celeb (1) chili (1) cider (1) egészségügy (1) film (4) gasztro (1) gondolatok (1) halál (1) haldoklás (1) horror (3) idézet (1) ismertető (1) kelet (1) kezdet (1) lecsó (1) műsor (1) paprika (1) pocak (1) politika (1) rádió (1) reklám (1) szemészet (1) sztk (1) thai (1) Címkefelhő

film (nem) ajánló: Linkeroever / Left Bank / Szellemház

2012.11.07. 13:12 boris vian

igazából két ok miatt ültem neki ennek a műnek. egyrészt horror, másrészt belga (holland nyelven). legyünk őszinték, nem potyognak százával a belga horrorok, becsüljük meg ami van. de ne ezt.

leftbank-poster2.jpg
szívesen kezdeném a stáblistával, de ezt megint hanyagolni fogom, nem hiszem, hogy a belga filmrajongókon kívül bárkinek is ismerősen csengenének a nevek. Matthias Schoenaerts-et emelném csak ki, aki nem olyan régen játszott a Bikanyakban. ezen kívül inkább csak az derül ki a neveket böngészve, hogy vagy belterjes a belga filmipar is, vagy csak szeretnek együtt dolgozni a stábtagok.

inkább nézzünk valami érdekesebbet, mondjuk a címet. Linkeroever  Antwerpen egyik városrésze. Jelentése: "Bal part", utalva arra, hogy a város nagyrészt a Schelde folyó jobb partján terül el. itt játszódik történetünk. ezzel végére is értünk az érdekes dolgoknak.

én a filmet alapvetően 2 részre osztanám. az első 2 harmada unalmas, az utolsó harmad pedig szimplán zagyvaság. a karakterek elnagyoltak, ami azért nem nagy probléma, mert egyikőjük sem kelti fel az ember érdeklődését. jól ismert figurák ezek, a magába zárkózott fiatal lány, a jóképű idegen titokzatos múlttal, a zavarodott spirituális anya és nyomozásban segítő jellemtelen figura (itt bepróbálkoztak némi szerelmi szállal is, de nem csak feleslegesre sikerült, hanem érdektelenre is).

lássuk milyen tartalom leírással kelti fel a kedvet a port.hu :" Marie magányos, befelé forduló fiatal nő. Egyetlen szenvedélye az atlétika, mindent ennek rendel alá. Amikor vírusfertőzést kap, tartós kényszerpihenőre szorul. Ezalatt kezd ráébredni arra, mennyi dolog van, amit eddig nem vett észre az életben. Tetszik az a figyelem is, amiben a jóképű íjász részesíti, akivel a közelmúltban találkozott. Marie összeköltözik a fiúval, soha ilyen boldognak nem érezte még magát. Azután megtudja, hogy a korábbi bérlő, Hella rejtélyes módon eltűnt. Marie hamarosan fejfájásra, hányingerre és álmatlanságra kezd panaszkodni. Úgy gondolja, a hely rossz hatással van rá." az utolsó mondatot kivéve nagyjából ennyi a film. ebből már érezhető, hogy van egy erős Rosemary gyermeke hatás benne. nem ez a legnagyobb hibája.

most spoileres rész következik: sok kérdés marad megválaszolatlanul a filmben; miért nőnek hatalmas szőrszálak hősünk sebesült térdén? miért tűnt el az első lány ha 7 évente csak egy valakit áldoznak fel? miért lesz Bobby-ból az a harcos húsmassza a végén? komolyan van értelme ennek az újjászületés csattanónak, vagy csak próbáltak úgy tenni, mintha valami mélyebb értelme is lenne az egésznek? 

elégedettséget csak akkor éreztem, amikor a végére jutottam, akkor is csak azért mert ezt is kipipáltam. kereshetnék benne valami pozitívat, esetleg metafórákat vagy utalásokat, de nem fogok, így is túl sok időmet vette el, pedig csak 102 perc az egész.

Szólj hozzá!

Címkék: film horror belga

A bejegyzés trackback címe:

https://en-vilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr174895219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása